Wij gebruiken cookies (lees meer) om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbetere uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   

Vraag een offerte aan of maak een afspraak

 

reCAPTCHA is required.

Lees hier onze privacyverklaring met informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

 

Contact

Koningslaan 4
1075 AC Amsterdam
020 – 573 63 11mail@lubbers.nl

Artikel: ‘Pensioenverevening: de stand van zaken’

23 oktober 2018


Auteur: mr. P.J.F.M. Le Cat

 

In hun brief van 8 maart jl. hebben Ministers Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Dekker (Rechtsbescherming) hun voornemen kenbaar gemaakt om de “Wet verevening pensioenrechten bij scheiding”[2] op belangrijke onderdelen te wijzigen.[3] Zij stellen vast dat de wet beperkt gebruikt wordt, te vaak nog onbekend is bij burgers en scheidingsprofessionals en dat de uitvoering voor verbetering vatbaar is.

Recente evaluaties van de wet door het SEO Economisch Onderzoek (SEO) en het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG), hebben de bewindslieden bij het formuleren van hun “verbeterrichtingen” geholpen. In dit artikel bespreek ik allereerst de vigerende Wvps. Daarna besteed ik bijzondere aandacht aan recente wetgeving en rechtspraak rond de verevening van de door een directeur-grootaandeelhouder in eigen beheer opgebouwde pensioenrechten. Dan volgt een korte samenvatting van de evaluatie van de Wvps door de bewindslieden, waarna ik afsluit met een opsomming en toelichting van de kabinetsvoornemens tot wijziging van de wet.

 

 

Download het artikel (PDF) en lees verder